Саджанці апельсина 2-річний
-
34-12-02-0001235 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
-
34-12-02-0002235 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
-
34-12-02-0003235 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
-
34-12-02-0004235 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
-
34-12-02-0005235 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
-
34-12-02-0006235 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
-
34-12-02-0007235 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
-
34-12-02-0008235 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
Апельсин - плід різних видів цитрусових сімейства Рутові. Насамперед це солодкий апельсин (Citrus sinensis), на частку якого припадає понад 70% виробництва цитрусових. При цьому споріднений йому Citrus aurantium, хоча і гіркий, але теж апельсин. Цей різновид виник незалежно, можливо, в дикій природі, в результаті схрещування чистого мандарина і помело.
Батьківщиною апельсинового дерева вважаються вологі субтропіки Китаю. На думку багатьох дослідників апельсини і всі цитрусові походять з південно-східних передгір'їв Гімалаїв, в регіоні, що включає східну частину Ассаму (Індія), північну М'янму і західну частину Юньнані (Китай).
Вічнозелене дерево, на якому росте солодкий апельсин, часто досягає 6 метрів у висоту. У нього широкі, блискучі листки середнього розміру, яйцевидної форми; білі п'ятипелюсткові квітки мають чудовий апельсиновий аромат. Взагалі, запах апельсина обумовлений летючими органічними сполуками, включаючи спирти, альдегіди і складні ефіри.
Плід (апельсин) - модифікована ягода (гесперидій), м'якоть якої розділена на сегменти. Звичайна форма солодко-помаранчевих плодів кругла, а колір м'якоті помаранчевий, але є і варіації (все залежить від виду і сорту апельсинів).
Для опису «пристрою» апельсина, як чудового представника цитрусових, скажімо, що верхній запашний шар флаведо (від латинського flavus - жовтий) відповідає за колір фрукта. У кулінарії цю частину апельсина називають цедрою, а в ботаніці - екзокарпій (поширюється не тільки на цитрусові). Потім йде альбедо (від латинського albus - «білий»), білий пухкий губчастий шар шкірки (мезокарпій). Ця частина апельсинів - амортизатор і теплоізолятор для соковитої, приємно кислуватої і солодкої м'якоті. Ботаніки називають її «ендокарпій» і ця частина фрукта складається з часточок.
Апельсини збирають повністю дозрілими: вони не дозрівають і не покращують свої смакові якості після збору. Дерева рясно плодоносять від 50 до 80 років і навіть більше, а деякі старі апельсинові дерева, вік яких доводиться обчислювати століттями, ще дають урожай.