Кошик
632 відгуків

Саджанці кумквата 1-річний

Кумкват: опис продукту
Кумкват, кінкан, фортунела, китайські мандарини - це всі назви одних і тих же фруктів, найменших цитрусових у світі. Довжина цих овальних плодів яскраво-оранжевого кольору сантиметра чотири, не більше, а в перерізі - всього два!

Батьківщиною кумкватів вважається Китай (південні провінції, район Гуанчжоу), де вирощують кілька видів цих цитрусових, а їх загальноприйнята назва «кумкват» походить з південнокитайського діалекту і означає «золотий апельсин». Fortunella - невисоке деревце з красивим глянсовим листям і неймовірно ароматними квітками. Ці мініатюрні деревця відмінно пристосовані для квартирного життя (їм досить звичайного квіткового горщика). І звичайно ж для життя кулінарного.

На відміну від інших цитрусових кумквати не чистять, а їдять цілком, тому що шкірка у них тонка, ніжна і солодка (нехай і трохи гірчить), зате м'якоть кислувата і не дуже соковита.

Корисні властивості кумквата давно доведені і загальновизнані. З давніх часів народні цілителі Сходу використовували його для лікування різних захворювань: у цього плоду хороші антибактеріальні властивості. Жителі азіатських країн часто кладуть шкірку кумквата поруч з вогнем: вдиханням випарів шкірки лікують кашель і застуду. Кумкват містить велику кількість фуракумарину, що володіє сильною протигрибковою активністю, тому плоди часто використовують для лікування грибкових захворювань. Як і інші цитрусові культури, кумкват здатний активізувати діяльність шлунково-кишкового тракту, знижувати рівень холестерину в крові, допомагати в боротьбі з депресією, перевтомою і апатією, знімати нервове напруження. Кумкват, крім усього іншого, має імуностимулюючі властивості і допомагає організму адаптуватися до несприятливих умов навколишнього середовища. Крім того, на Сході плоди кумквата дуже популярні як засіб, що знімає похмільний синдром: на ранок після вечірнього застілля досить з'їсти лише пару цих дивовижних фруктів - і від похмілля не залишиться і сліду.

Види та сорти
В даний час кумкват поширився практично на всі країни з субтропічним кліматом. Його вирощують в Китаї, Японії, країнах Південної та Південно-Східної Азії, Ізраїлі, США (в штаті Флорида), на півдні Європи (в Греції), в Африці, Австралії, і навіть на півдні Росії (в Краснодарському краї) і в Грузії. Так що перше, на що варто звернути увагу при покупці кумквата, - звідки він прибув в магазин або на ринок.

 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner